Rapper

Als rapper maak je veel nummers met weinig inhoud. Vaak gaat het over seks, drugs en geweld. Alleen is er een rapper die inhoud toevoegt aan raps. Hij doet dit om de jeugd bewust te laten worden van sociale maatschappelijke problemen. Zijn laatste hit ging over de vluchtelingen. Dit nummer is een van de meest bekeken nummers van op Youtube in Nederland en heeft op Spotify de meeste streams. Deze rapper wil echter wel anoniem blijven voor de buitenwereld. Hij wilt namelijk dat het om de boodschap gaat en niet om hem. Door dit grote succes heeft de overheid hem benaderd voor een volgende hit. Echter is dit probleem wel een hele lastige klus om er een rap over te schrijven. Het woord is namelijk ‘pensioensleeftijd berekenen’ en dan vooral met betrekking op de verhoging van de pensioensleeftijd. De overheid hoopt met deze rap meer bewustwording te creëren bij jongeren, zodat zij weten dat pensioensleeftijd ook hoger gaat worden als zij gaan werken. Dat zij tegen die tijd al hebben gehoord hebben van dit probleem en dit niet een complete verrassing is voor de jongeren.

De overheid heeft dus een hele nieuwe weg ingeslagen met het benaderen van deze rapper en de ouderen van de samenleving vinden dit niet nodig. Zij vinden dat de kinderen hier niet mee moeten lastig worden gevallen. Echter vinden economen weer dat het juist wel moet worden verteld en zeker tegen jongeren die rond de leeftijd van zestien zijn. Het probleem van pensioen is nu nog niet zo groot, maar kan tegen de tijd dat de kinderen volwassen worden een redelijk groot probleem zijn. Waarom de overheid ook speciaal wilt dat het onderwerp ‘pensioensleeftijd berekenen’ is nog niet duidelijk. Het gaat er echter om de verhoging van de pensioensleeftijd. Volgens economen is de berekening toch wel relevant, want met de berekening wil de overheid meer duidelijkheid scheppen. Zij willen laten zien hoe zij  tot de leeftijd stand komen.

Deze rapper heb ik mogen ontmoeten hij vindt de raps over maatschappelijke problemen erg leuk en vooral erg uitdagend. De klus van de overheid over ‘pensioensleeftijd berekenen’ is de lastigste tot nu toe. Hij vindt het vooral bijzonder dat de kinderen ook daadwerkelijk iets met zijn teksten doen. Het zet de jongeren echt aan het denken. Dat vindt hij het mooiste van zijn raps en daarom is hij vast beraden om deze rap ook tot een grote hit uit te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *